4G dækning

4G internet

Selvom der er mange udbydere der tilbyder 4G til mobil data og mobilt bredbånd, så er der faktisk kun tre forskellige 4G-netværk. Det er kun TDC, 3 og Telia/Telenor der har deres egne netværk. Telia og Telenor deler nemlig 4G og 3G master.

Det er TDC der har den bredeste 4G-dækning, men Telia/Telenor er også godt med. TDC dækker rimelig bredt og selv i relativt små byer, er der mulighed for 4G. Telia/Telenors 4G-dækning er bedst i nærheden af motorveje.

4G er endnu ikke nået ud til yderområderne, men tilsyneladende er TDC godt på vej mod et landsdækkende 4G-netværk.

3 har et rigtig godt 3G-netværk, men de er ikke lige så langt fremme med deres 4G-dækning som de andre udbydere, hvad angår mobilt bredbånd. Der er dog kommet mere fart på deres 4G-dækning, og hvis det forsætter på den måde, varer det nok ikke længe inden de får indhentet Telia/Telenor.

Dækningskort

Alle udbydere har et kort så du kan se hvor de kan tilbyde 3G og 4G, og vi har samlet dem for dig. Det gør det nemmere at finde ud af, hvem der kan tilbyde den bedste dækning i dit område.

Det er vigtigt at være klar over, at en række udbydere kan kræve ekstra pris for 4G-netværk, især dem der ikke har deres eget netværk.

Generel 4G-dækning

4G dækning4G-dækningen bliver løbende udvidet, men der er stadig store huller i dækningen rundt omkring i landet – især på landet. Men det er faktisk muligt at se, om der er 4G master på vej i dit lokalområde. Du kan finde ud af det via Mastedatabasen, men det kan du læse mere om senere.

Telia har sammen med Telenor haft den bredeste 4G-dækning, men TDC har udvidet deres dækningsområde så meget, at de i dag ligger nr. 1.

Tilsyneladende er det Telia der har den bedste 4G-dækning i de større byer, men TDC har flere master med lang rækkevidde og dækker også mange mindre byer. Det betyder, at TDC dækker et større geografisk område end Telia/Telenor.

Hvad 3 angår, så dækker de primært i de absolut største byer, men de er begyndt at udvide deres dækning til en del mindre byer.

Fremtidens 4G

Dækningen bliver løbende udviklet hos alle udbydere, men umiddelbart virker det til at TDC er dem, der satser mest i forhold til 4G-dækning.

4G fremtidenBåde Telia/Telenor og 3 har noget de skal have indhentet hvis de vil nå op på siden af TDC foreløbigt. Men 3 er dog ved at have indhentet Telia/Telenor med 4G-dækningen.

De fleste mindre udbydere har enten lejet sig ind på de eksisterende netværk, eller har planer om det.

4G markedsføres med en minimumshastighed på 17 Mbit og tilbydes op til 71 Mbit, mens 3G har en minimumshastighed på 1-4 Mbit og tilbydes op til 32 Mbit. Hvis du vil være sikker på en god forbindelse også i yderområder, så er det en god idé hvis 4G-netværket er bakket op af et solidt 3G-netværk. Her er det Telia og 3 der klarer det bedst.

Hvis du har optimal 4G-dækning, så kan mobilt bredbånd faktisk være lige så godt som almindeligt bredbånd.

Kan dit udstyr modtage 4G?

Det er en god idé at undersøge, om dit udstyr kan modtage 4G. For eksempel er det kun nyeste telefoner der kan modtage det.

Hvis nu du køber et USB-modem, så skal du regne med at det kun kan modtage 4G-signaler, modemmet er blevet købt sammen med et 4G-abonnement. Hos enkelte udbydere kan du vælge mellem et 3G-modem og et 4G-modem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>