Forbrugsafregnet mobilt bredbånd

Ønsker du et mobilt bredbånd, men muligvis ikke har behov for det største abonnement, kan et forbrugsafregnet abonnement være noget for dig.

Det kan dog sjældent betale sig at have dette løsning for mobilt bredbånd. Benytter du det mobile bredbånd 3-4 gange i måneden, så vil et almindeligt abonnement være mere anbefalelsesværdig.

Der er kun tre udbydere, som vælger at tilbyde denne form for abonnement. De øvrige udbydere vælger ikke at bruge ressourcer på denne type mobilt bredbånd. De tre udbydere af forbrugsafregnede abonnementer er TDC, Telenor og Oister. Disse løsninger er udelukkende til det mobile bredbånd, og altså ikke til fastnet bredbåndet.

TDC Tank-op

TDC tilbyder en ”tank-op”-pakke, hvor der blot skal betales i perioder, hvor forbindelsen bliver benyttet.

Denne løsning kan være en mulighed, hvis du har nogle få ting, som du tjekker hvForbrugsafregnet mobilt bredbånder morgen. Dette kunne f.eks. være vejret, nyheder eller sportsresultater.

Til denne pakke købes der adgang til én dag, tre dage, en uge, eller en måned af gangen. Du kan hver måned benytte 10 GB, uanset hvor længe du har valgt, at perioden skal strække sig over.

Telenor XS

Der eksisterer også en forbrugsafregnet mulighed hos Telenor, som dog udelukkende kan købes i butikkerne. Her er der en oprettelse, som koster 177 kroner, hvor der er inkluderet et USB-modem i prisen. Her skal der betales 10 kroner pr. MB, som er ret dyr.

Denne type abonnement er godt til personen, som skal benytte bredbånd 3-4 dage i måneden. I de 3-4 dage skal der så også være et forholdsvist højt forbrug. Bruger du abonnementet mere ed de 3-4 dage i måneden, vil dette ikke være den optimale løsning.

Oisters mini abonnement

Oister tilbyder et mini-abonnement, som købes uden, at der bliver sendt et USB-modem med. Dette betyder, at du selv skal købe dette.

Her er prisen 9 kroner om måneden, hvor der yderligere kun skal betales for eget forbrug. Prisen for én MB er på 50 øre, hvilket ikke er i den billige ende. Der bliver også solgt pakker med data, som er billigere i den lange ende.

Dette er et godt alternativ, hvis du altid vil kunne komme på internettet, men ikke har det store behov derpå. Denne pakke tilbyder et meget fleksibelt abonnement, som gør, at du kan tilpasse det til dit eget behov.

Du kan læse meget mere om dette mini-abonnement fra Oister på deres hjemmeside.

Den alternative løsningForbrugsafregnet mobilt bredbånd

Det er også en løsning at sætte et taletidskort i et USB-modem, hvilket er en alternativ metode til at modtage mobilt bredbånd. Ved denne løsning kan du tilgå Telias netværk som det eneste, og derfor altså ikke f.eks. 3’s netværk. Telia udbyder flere specialdesignede taletidspakker, hvor der kan tilkøbes temmelig meget data til et småt beløb.

Kigges der på prisen pr. MB, så er dette altså en relativ dyr løsning, da prisen generelt vil ligge på 1-5 kroner. Dette lyder i nogens ører forholdsvis billig sammenlignet med priser fra Telenor. Dette skyldes, at Telenor har et ekstremt lavt forbrugsloft pr. dag i deres udbudte abonnement.

Dette er dog stadig en mulighed, hvor der ikke bliver betalt en fast pris pr. måned. Samtidig skal der heller ikke spekuleres over, hvorvidt man kan ”nå” at bruge alt data i en pakke. Her kan du ganske enkelt bare benytte forbindelsen lige når det passer dig.

Dette er oplagt for dem, som gerne vil have muligheden for altid at tjekke internettet. Samtidig har denne person heller ikke noget problem med, at et USB-modem står i hjørnet og passer sig selv.

Her tilbyder Oister, Telia og TDC rigtige gode løsninger af denne slags.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>