Hvad er 4G netværk?

Hvad er 4G4G er forbindelsen, som fulgte efter 3G. Denne forbindelse bruges til smartphones, mobilt bredbånd og trådløst bredbånd.

Denne 4G-forbindelse leverer mobilt bredbånd i en høj hastighed og stabil hastighed sammenlignet med 3G-netværket. I mange tilfælde vil en 3G-forbindelse være nok, da dækningen her er tilstrækkelig. Er du typen, som skal have den nyeste teknologi og samtidig være fremtidssikret, så er 4G nok løsningen til dig.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at 4G ikke bliver tilbudt alle steder i Danmark. Der er faktisk også mange udbydere, som udelukkende tilbyder 3G. Af udbydere i Danmark er det kun 3, Telenor, TDC og Call Me, som tilbyder 4G-netværket.

4g bredbånd – Hvorfor hedder det 4G?

4G står for ”4. generations mobilnetværk”. Blandt udbyderne bliver denne forbindelse typisk kaldet for 4G internet. Den mere tekniske betegnelse på dette netværk er ”LTE”. Inden du køber en 4G internet pakke, skal du være sikker på, at dine enheder kan modtage de lidt nyere 4G-signaler. Dette er både hvis det er en mobiltelefon eller et eventuelt 4G modem. Grunden til dette er, at 4G og 3G-signaler ikke bliver modtaget på samme måder, hvilket betyder, at enhederne skal være kompatible til dine enhederne.

Hvorfor hedder det 4GI begyndelsen af 4G netværkets æra blev det kraftigt diskuteret, hvorvidt LTE overhovedet var præcis det samme som 4G internet. Betegnelsen LTE Advanced bliver ikke benyttet så meget endnu, men forventes at bliver mere almindeligt efterhånden som danskerne vænner sig til denne betegnelse. Denne type forbindelse kræver dog mere af den benyttede enhed end selve LTE. Dette resulterer også i, at meget udstyr stadig ikke kan modtage denne forbindelse.

Når du bestiller et 4G, hvor der medfølger et USB-moden, kan du altid regne med, at dette modem understøtte denne nye teknologi.

Der forventes at komme en ny 5G-teknologi, men dette forventes først at blive en realitet omkring 2020.

4G mobilt bredbånd i Danmark

4g mobilt bredbånd DnamrkI Danmark har fire udbydere rettigheder til at benytte 4G-forbindelsen. Dette er TDC, Telenor, Telia og 3, som også er udbydere af 3G netværk.

3 vil ikke kunne levere 4G netværk i samme hastigheder som de øvrige udbydere. Dette skyldes, at de benytter sig af en anden frekvens, som er billigere, hvilket resulterer i, at hastighederne ikke når samme højder som hos konkurrenterne.

Der vil løbende blive tilbudt højere hastigheder til LTE/4G bredbånd, hvor de højeste hastigheder på nuværende tidspunkt ligger på 80 Mbit. Man skal dog ikke forvente, at hastighederne overstiger 30-40 Mbit, som også er hurtigt sammenlignet med 3G-forbindelsen. Denne 3G-forbindelse ligger på 32 Mbit, hvor det maksimale forbrug vil være på 10-20 Mbit. Skal du downloade filer eller streame HD-tv vil du kunne opnå fuldt udbytte af dit 4G internet.

Hvis du benytter dig af dette, vil du forholdsvis hurtigt nå din forbrugsgrænse. Dette betyder, at det på nuværende tidspunkt er svært at opnå et større udbytte med et 4G netværk.

På det mobile bredbånd vil der ofte kunne opleves store hastighedsudsving på netværket, som kan skyldes lokale forhold. Disse lokale forhold kan eksempelvis være dårligt vejr, træer, og betonbyggeri, som er med til at gøre dækningen dårligere. Dette gælder alle trådløse signaler, og heriblandt selvfølgelig også både 3G- og 4G internet.

Udbydernes dækning af 4G netværk

De forskellige udbydere i Danmark har udarbejdet dækningskort, som viser hvor den bedste dækning er at finde.

Disse dækningskort kan vise hvordan dækningen er i netop din by hos de forskellige udbydere. Dette bliver både vist for 3G- og 4G netværk, og derefter sammenlignet med forskellige udbydelser af forbindelserne. Dækningskortene er kun vejledende, hvilket betyder, at du ikke kan stole blindt på disse kort, når du undersøger dækningen af 4G mobilt bredbånd.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>