Mobilt bredbånd på computer

Her finder du forklaringen på hvad et USB modem er, og hvordan du bruger det til at komme på nettet over alt i Danmark.*

Hvordan ser et USB modem ud og hvad indeholder det?

USB modem

Et USB modem ligner er forstørret USB-nøgle, og inderholder nogle af de samme dele som din telefon. Faktisk modtager du sammen med dit USB modem et simkort som du skal indsætte i modemmet før det virker – præcis ligesom med din mobiltelefon. Og ligesom din mobiltelefon, så bruger et USB/3G modem også mobil nettet til at få forbindelse til internettet.

Hvordan installerer du et USB modem?

Når du har indsat SIM kortet i USB modemmet er du klar til at sætte det i din computer. Når USB modemmet tilsluttes en computer installeres det helt automatisk, og efter et par minutter er alt insatlleret og klar til brug. Du skal nu kun indtaste den medfølgende kode og så er du på nettet.

Hvor køber man et USB modem og hvad skal man huske?

Mobilt bredbånd pcDu kan købe USB modem i de fleste telebutikker. Det kaldes oftest mobilt bredbånd og er abonnement baseret. Som med alt andet abonnement baseret skal du være opmærksom på oprettelse og den månedlige pris. Her kan du finde en mobilt bredbånd prisoversigt.

I langt de fleste tilfælde, vil du når du køber mobilt bredbånd hos en internet udbyder, vil du blive tilbudt et USB-modem til en væsentlig lavere pris, end hvis du blot købte det separat.

*Der er i øjeblikket 99% mobil bredbåndsdækning i Danmark.