Mobilt bredbånd uden binding

Hvis du ikke har brug for ekstra udstyr, når du køber mobilt bredbånd, kan du ved størstedelen af udbyderne slippe for en bindingsperiode.

Nogle få udbydere tilbyder oven i købet et USB-modem, når du køber et mobilt bredbånd.

En bindingsperiode er ofte en god idé for køberen, da denne sikre, at du kan købe udstyret til dit mobile bredbånd forholdsvis billigt. Mange brugere har allerede det nødvendige udstyr, hvor det ville være unødvendigt at binde sig yderligere til et abonnement. Har du udstyret selv, skal du dog tjekke, at dit USB-modem kan benyttes til andet end blot et data abonnement.

Nogle udbydere tilbyder, at du kan leje et USB-modem, så du slipper for at skulle købe et selv. Hvis du opsiger dit abonnement, vil du i de fleste tilfælde skulle returnere dit USB-modem.Mobilt bredbånd uden binding

Ingen binding giver fleksibilitet

Når først denne bindingsperiode er udløbet, vil det nu være muligt at opsige abonnementet og derefter benytte USB-modem på et andet tidspunkt, hvor du ikke længere vil være bundet af dit tidligere abonnement. Det skal dog siges, at der typisk vil være en opsigelsesperiode på dit abonnement, som typisk vil ligge på 1 måned. Dette er også hvis du køber et mobilt bredbånd i et abonnement, hvor der ikke er en bindingsperiode. Du kan eksempelvis tage dit USB-modem med i sommerhuset, hvor du skal være på farten.

Mobilt bredbånd med modem uden binding

Du kan også godt blive helt fri for bindingsperioden, selvom du ikke har det nødvendige udstyr. Dette vil bare typisk ende med at blive dyrere, da udstyret ofte ville ende med at blive dyrere. Også selve abonnementet kan her blive en smule dyrere, end hvis du vælger et abonnement med binding.

Generelt er det også en mulighed at kontakte udbydere, hvis du ønsker et mobilt bredbånd, men uden bindingsperioden. Dette vil ikke altid kunne findes på hjemmesiden, men kan i nogle tilfælde være en mulighed. Det er altid muligt at komme ud af en bindingsperiode, som dog kræver, at du betaler et ”strafbeløb” for at komme ud af bindingen.

Der bør normalt ikke tænkes for meget over denne bindingsperiode. Skulle du fortryde købet umiddelbart bagefter, skal du huske, at du har en fortrydelsesret som strækker sig i 14 dage. Dette gælder også selvom udstyret bliver åbnet. Du kan altså komme ud af dit abonnement, hvis det skulle vise sig, at det ikke lever op til dine forventninger.

Det kan dog i visse tilfælde betale sig at vælge et abonnement uden en bindingsperiode. Dette tilfælde kan f.eks. være, hvis du kun skal benytte forbindelsen i en periode, som ikke strækker sig over hele bindingsperioden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>