Generelt om mobilt bredbåndsdækning

Det mobile bredbånd bliver hovedsageligt sendt gennem 3G-signaler – Disse bruges også når mobiltelefoner skal tilsluttes internettet. En teknologi, som bliver mere og mere udbredt er det hurtigere 4G netværk. Denne forbindelse er både nyere, og som nævnt, også hurtigere. Dette signal kan levere væsentligere højere hastigheder end den ældre 3G-forbindelse.

Til størstedelen er en 3G-forbindelse dog rigeligt. I Danmark er det de samme leverandører, som både udbyder 3G og 4G netværk. Disse leverandører er 3, TDC, Telenor og Telia. Andre udbydere, som tilbyder denne 4G-forbindelse, lejer sig ind under disse leverandører, hvilket betyder, at dækningen vil være præcis den samme. Du kan finde yderligere information omkring, hvordan dækningskortene skal analyseres og forstås i menuen på højre side.

I Danmarks store byer, kan disse fire leverandører leverer en fornuftig dækning. Alle de store udbydere kan tilbyde 4G i de lidt større byer. Bland lavprisselskaberne er det kun Call Me, som kan tilbyde en 4G-forbindelse. På nuværende tidspunkt er det 3, som har den dårligste dækning på 4G-netværket. Denne dækning er mere tæt blandt Telia, Telenor og TDC. Telia og Telenor deler fælles 4G-master.Mobilt bredbånds dækning

Bor man ude på landet, er det dog 3, som kan tilbyde den bedste dækning, da de har Danmarks bedste 3G-dlkning. Dette er ikke ensbetydende med at 3 dækker alle områder, hvilket betyder, at du stadig bør tjekke dækningskortene, hvis du har planer om at have den bedste dækning på landet. Den største konkurrent til 3 på dette område er Telia, som er begyndt at indhente 3.

Telenor og Telia er i dag blevet slået sammen, hvilket betyder at denne leverandør har opnået en væsentlig bedre dækning i Danmark gennem de seneste år.

Hvilket mobilt bredbånd man skal vælge, afhænger ikke udelukkende af dækningen, men så sandelig også prisen. Ved brug af Mobiltbredbaandspriser.dk, kan du let og ligetil finde priser på danske udbydere af mobilt bredbånd. Du kan samtidig læse en anmeldelse af de forskellige udbydere af mobilt bredbånd, og slutteligt se aktuelle tilbud hos udbyderne.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>